Brand in rieten dak slaat over naar twee andere woningen

Brand in rieten dak slaat over naar twee andere woningen

Geplaatst op 19 april 2023, om 21:58 uur

HOOGEVEEN – In een rieten dak van een hoekwoning aan de Antares in Hoogeveen is woensdagavond brand uitgebroken.

De brand werd ontdekt door een van de bewoners van de woning. Het vuur verspreidde zich snel naar het dak een aangrenzende woningen, waardoor de brandweer met groot materieel uitrukte om erger te voorkomen. Naast de brandweer uit Hoogeveen kwamen ook brandweerlieden uit Zwinderen, Zuidwolde, De Wijk-Koekange en Coevorden naar de Antares. Met behulp van een hoogwerker kreeg de brandweer het vuur uiteindelijk onder controle. Het dak van de hoekwoning heeft door de brand veel schade opgelopen.

De brand trok veel bekijks. Ook burgemeester Karel Loohuis van de gemeente Hoogeveen is aanwezig.

Foto’s: Van Oost Media