Bewoners springen uit raam bij brand in portiekflat

Bewoners springen uit raam bij brand in portiekflat

Geplaatst op 19 april 2023, om 06:13 uur

DEN HAAG – Vijf mensen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt door een woningbrand in Den Haag. De brand woedde in het trappenhuis van een portiekflat aan de Prinsegracht, in het centrum van de hofstad. Twee mensen die uit een raam waren gesprongen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis, meldt de brandweer. Drie anderen hadden rook ingeademd en werden ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen.

De brandweer ontruimde alle veertien woningen in het pand. Eén bewoner en een kat moesten met een hoogwerker via het raam worden gered. De circa dertig bewoners van de portiekflat zijn opgevangen in een café in de buurt.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Wanneer de geëvacueerde bewoners naar huis kunnen is onduidelijk. De brandweer ventileert het gebouw en controleert de woningen op de aanwezigheid van koolmonoxide. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Foto: Ter illustratie

Door: ANP