Vermeend crimineel kopstuk opgepakt in Dominicaanse Republiek

Vermeend crimineel kopstuk opgepakt in Dominicaanse Republiek

Geplaatst op 17 april 2023, om 17:42 uur

NEDERLAND – De politie heeft zaterdag in de Dominicaanse Republiek een 47-jarige Nederlander opgepakt die naar verluidt een belangrijke speler is in de internationale cocaïnehandel. Hij zou zowel in de Dominicaanse Republiek als in Nederland gebruikmaken van criminele contacten, waaronder corrupte havenmedewerkers, meldt het Openbaar Ministerie.

Volgens De Telegraaf gaat het om Dennis G., die banden zou hebben met Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Het is nog niet duidelijk wanneer de man aan Nederland wordt uitgeleverd.

De man is op verzoek van het Nederlandse OM opgepakt. Uit ontsleutelde Ennetcom-berichten komt volgens het OM naar voren dat de Nederlander vermoedelijk betrokken is bij cocaïnetransporten van 985 en 522 kilo, die in 2015 in Colombia in beslag zijn genomen. “De verdachte zou de eigenaar zijn van de pakketten cocaïne, die waren gestempeld met zijn bijnaam Rasta. Ook zou hij zijn betrokken bij een transport van 47 kilo cocaïne, dat in 2015 in Groot-Brittannië is onderschept”, aldus het OM in een maandag gepubliceerd persbericht. De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne in Nederland in 2019 en 2020.

De verdachte woonde al jaren in de Dominicaanse Republiek, naar verluidt in een luxevilla in Santo Domingo. In 2015 heeft hij al eens korte tijd vastgezeten.

facebook

 

Door: ANP