School gesloten om zorgen rond examenstunt, politie ontving anonieme tip

School gesloten om zorgen rond examenstunt, politie ontving anonieme tip

Geplaatst op 17 april 2023, om 12:51 uur

EINDHOVEN – Een scholengemeenschap in Eindhoven houdt maandag de deuren dicht. De school doet dat vanwege “veiligheidsrisico’s rond een examenstunt”, staat op de site. Hierover kwam een anonieme melding bij de politie binnen, zegt de rector van de school.

Het gaat om het Eckartcollege. Omroep Brabant meldde eerder dat eindexamenleerlingen in een groepsapp grapten over het gebruiken van een bom. Volgens een woordvoerder van de politie is dat niet de reden dat de school maandag dicht is. “Het ging om andere berichten”, bevestigt de woordvoerder berichtgeving door het Eindhovens Dagblad. “Hiervan was minder duidelijk dat het om een grap zou kunnen gaan.”

Wat in de berichten stond, deelt zowel de politie als de rector van de school niet. De rector zegt wel dat er reden was om het serieus te nemen. De school gaat dinsdag weer open.

Door: ANP