Man met wapen aangehouden in Schiphol

Man met wapen aangehouden in Schiphol

Geplaatst op 17 april 2023, om 13:54 uur

SCHIPHOL – De Koninklijke Marechaussee heeft zondag op Schiphol twee mannen uit Rotterdam en Haarlem aangehouden nadat een vuurwapen was aangetroffen.

De twee mannen liepen op Schiphol Plaza en trokken door hun gedrag de aandacht van marechaussees. Bij controle bleek dat één van hen bekend stond als vuurwapengevaarlijk. De marechaussees besloten de mannen te fouilleren. Hierop gaf één van de twee mannen te kennen een vuurwapen in een tasje bij zich te hebben. Hierop zijn beide mannen aangehouden.

De recherche van de Marechaussee doet onderzoek. De 19-jarige man is in vrijheid gesteld. De 20-jarige verdachte uit Haarlem is in verzekering gesteld en zal morgen worden geleid voor de rechter-commissaris.