Belgische politie spoort vrouw op die Nederlander doodreed

Belgische politie spoort vrouw op die Nederlander doodreed

Geplaatst op 17 april 2023, om 14:27 uur

MOLENBEERSEL– De Belgische politie heeft de vrouw opgespoord die zondagochtend vroeg even over de grens een Nederlandse man doodreed en er vervolgens vandoor ging. Haar rijbewijs is voorlopig ingetrokken, ook al blijkt de man zelf een eind aan zijn leven te hebben gemaakt.

De 58-jarige Nederlander lag volgens een getuige languit op straat in het Belgisch-Limburgse Molenbeersel voordat hij werd aangereden, zeggen bronnen met kennis van het politieonderzoek. Hij zou al langer psychische problemen hebben gehad.

De automobiliste die de man heeft geraakt hangt mogelijk toch een flinke straf boven het hoofd. Ze reed na de fatale aanrijding door en daarop staat in België tot drie jaar gevangenisstraf. Ze is inmiddels verhoord maar mocht wel weer gaan, meldt de Belgisch-Limburgse politie. Verder onderzoek moet uitwijzen wat haar precies te verwijten valt.
facebook

Door: ANP