Vrouw op de vluchtstrook van A13 bevallen van dochtertje

Vrouw op de vluchtstrook van A13 bevallen van dochtertje

Geplaatst op 16 april 2023, om 21:10 uur

DELFT – Een vrouw is zondagmiddag bevallen van een dochtertje op de afrit van de A13 in Delft, meldt De Gelderland. De vrouw was met haar man onderweg naar het ziekenhuis toen de baby niet meer kon wachten.

Eem verloskundige, die achter het stel aanreed, was er snel bij om de bevalling in goede banen te leiden. Het meisje, die de naam Bente heeft gekregen, is in de auto op de vluchtstrook geboren en verkeert in goede gezondheid.

Ondertussen werden de politie en de ambulancedienst gealarmeerd om te helpen bij de bevalling. De ambulanceverpleegkundige heeft de baby warm ingepakt en de ambulance ingedragen. De moeder is met de brancard de ambulance ingereden, waarna ze samen met spoed zijn overgebracht naar het ziekenhuis.