Stiefvader van vermoorde Raul (9) opgepakt in Bakel

Stiefvader van vermoorde Raul (9) opgepakt in Bakel

Geplaatst op 15 april 2023, om 15:46 uur

BAKEL – Op vrijdagavond werd een 34-jarige Roemeense man aangehouden in het Brabantse Bakel, in verband met de dood van een 9-jarig Roemeens jongetje uit België. De verdachte is de stiefvader van het jongetje, zo meldden Belgische media. Het lichaam van het jongetje, genaamd Raul, werd op donderdag gevonden in het water van het Houtdok in Gent, nadat hij sinds begin dit jaar vermist was.

Het lichaam van Raul werd aangetroffen vlakbij de plek waar hij met zijn moeder en zijn 11-jarige zus woonde, zo meldde het Belgische HLN. Het zusje van Raul heeft de plek aangewezen waar de politie het lichaam moest zoeken. Het lichaam van het jongetje zat in een sporttas die verzwaard was met stenen en in het water was gegooid.

Op dit moment is nog onduidelijk hoe het jongetje om het leven is gekomen. Volgens berichten zou het jongetje zijn mishandeld door zijn moeder en haar vriend voordat hij stierf en in het water werd gedumpt. De moeder van Raul werd vrijdag al aangehouden.

Later die avond werd dus ook de stiefvader van Raul aangehouden in Bakel, nadat er een Europees aanhoudingsbevel was uitgevaardigd voor zijn arrestatie. De man zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam voor zijn uitlevering aan België, zo meldt de Belgische omroep.

facebook