Storing bij Vodafone levert ook problemen op met bellen naar 112

Storing bij Vodafone levert ook problemen op met bellen naar 112

Geplaatst op 14 april 2023, om 08:34 uur

NEDERLAND – Een deel van de klanten van telecomaanbieder Vodafone heeft last van een storing op het mobiele netwerk van dat bedrijf. Dat kan mobiel bellen onmogelijk maken. Ook bellen naar alarmnummer 112 kan moeilijker gaan. Verschillende ziekenhuizen geven ook aan minder goed bereikbaar te zijn door de storing.

Vodafone waarschuwt klanten dat zij wel contact zouden kunnen hebben met 112 maar niets horen of niet verstaanbaar kunnen zijn voor de telefonisten van het alarmnummer. Het bedrijf geeft als tip om 112 met een vaste telefoon te bellen.

Verschillende ziekenhuizen zijn ook klant bij Vodafone en zijn daardoor niet of minder goed bereikbaar. Onder meer het Amsterdamse OLVG, het Alrijne Ziekenhuis in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn, het Rotterdamse Franciscus Gasthuis en het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en Hoorn geven dat aan op de website. Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis hebben een vervangend telefoonnummer op hun site staan.

Vodafone meldde de storing in de vroege vrijdagochtend. Het bedrijf zegt de oorzaak te hebben gevonden en stelt dat de storing al minder erg aan het worden is. Bij problemen kunnen Vodafone-klanten het best bellen via diensten als WhatsApp of FaceTime, geeft Vodafone aan. Omdat dat internetdiensten zijn, zijn die niet getroffen.

Door: ANP