Politie arresteert vishandelaren bij grote actie

Politie arresteert vishandelaren bij grote actie

Geplaatst op 14 april 2023, om 21:30 uur

VLISSINGEN – De politie in de nacht van donderdag op vrijdag 3 verdachten aangehouden en 5 viskotters in beslag genomen. Deze actie was gericht op illegale visserij in de regio.

Op één van de viskotters werden grote hoeveelheden vis aangetroffen, waaronder ondermaatse zeebaars. Naar schatting gaat het om 4000 tot 6000 kilo vis die niet officieel geregistreerd was in de logboeken en illegaal gevangen was.

De verdachten worden ervan verdacht tienduizenden kilo’s vis in een jaar tijd te hebben verhandeld en hiermee honderdduizenden euro’s te hebben verdiend. De politie zal verder onderzoek doen naar deze zaak en de verdachten worden verhoord. Het is belangrijk om illegale visserij tegen te gaan, aangezien dit schade kan toebrengen aan de vispopulaties en het milieu.