Felle onweersbuien veroorzaken overlast in het land

Felle onweersbuien veroorzaken overlast in het land

Geplaatst op 11 april 2023, om 07:55 uur

HASSELT – Bewoners van twee woningen aan De Marke in Hasselt moesten in de nacht van maandag op dinsdag ergens anders slapen na een blikseminslag.

Toen de bliksem insloeg viel bij verschillende woningen de stroom uit. In één van de woningen ontstond brand in een magnetron. De inslag was zo heftig dat in een andere woning de stopcontacten van de muur waren geslagen. Ook zijn cv-installaties op hol geslagen, meldt RTV Oost. Voor twee woningen waren de problemen zo ernstig dat de bewoners ergens anders moesten slapen.

Op meer plekken ging het mis.
In Zuidoostbeemster (Noord-Holland) raakte een auto te water nadat er noodweer met onweer en hagel was losgebarsten. Hierdoor waren de straten wit en raakte de automobiliste in de slip en kwam in het water terecht. Op de ‘S-Gravelandseweg in Bussem (Noord-Holland) sloeg de bliksem in op een schuur waarna er brand ontstond.

Ook aan de Boekweitland in Dalfsen sloeg de bliksem in bij een twee-onder-een-kapwoning waardoor er flinke schade was ontstaan aan de schoorsteen en de cv-installatie. Ook bij de buren is er schade ontstaan, meldt Veiligheidsregio IJsselland.

facebook