Zeer grote brand op industrieterrein, rook in verre omgeving te zien

Zeer grote brand op industrieterrein, rook in verre omgeving te zien

Geplaatst op 10 april 2023, om 10:11 uur

ETTEN LEUR – De zeer grote brand die maandag woedde in een bedrijfspand in Etten-Leur (Noord-Brabant) is onder controle. De brandweer was met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. Vanwege de rookontwikkeling was maandagmiddag een NL-Alert verstuurd. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Rond 09.30 uur kreeg de brandweer een melding dat er brand zou zijn uitgebroken in de meterkast. In het pand aan de Hermelijnweg lagen petflessen opgeslagen die in vlammen zijn opgegaan. Een deel van het pand is ingestort. De veiligheidsregio meldt dat bewoners van twee huizen aan de Hoevenseweg hun woning hebben moeten verlaten, omdat de rook over hun huizen trok.

De rookontwikkeling was in de verre omtrek te zien. Bij de meldkamer kwamen veel klachten binnen over rookoverlast. De veiligheidsregio liet weten dat de wind gunstig staat waardoor de rookpluimen niet over een naastgelegen woonwijk trokken. Omwonenden kregen wel het advies binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De veiligheidsregio laat weten dat het nog zeker uren gaat duren voordat de brand volledig is geblust.

Foto: Perry Roovers