VIDEO: Kat zit vast onder de motorkap van een auto

VIDEO: Kat zit vast onder de motorkap van een auto

Geplaatst op 9 april 2023, om 16:30 uur

TIEL – De brandweer in Tiel heeft zondagochtend aan de Mozartstraat een kat bevrijd die vastzat onder de motorkap van een auto.

De eigenaar van een personenauto, die stond geparkeerd op zijn eigen oprit, wilde zijn auto starten. Hij merkte op dat dit niet goed lukte en keek vervolgens onder de motorkap. Er bleek een kat onder de motorkap vast te zitten. Vervolgens werd de dierenambulance erbij geroepen. De kat bleek met zijn staart vast te zitten, tussen de distributieriem en werd de brandweer gebeld. Deze zette de auto op de krik en na wat sleutelwerk werd de kat bevrijd door de distributieriem door te knippen. Hij is meegenomen door de dierenambulance en had wel op het zicht wat kleine verwondingen opgelopen.

Ook verloor hij een gedeelte van zijn haren.

Foto’s: Persbureau Heitink