Pick-up truck opgeblazen door explosief, schade in straat groot

Pick-up truck opgeblazen door explosief, schade in straat groot

Geplaatst op 8 april 2023, om 09:20 uur

VLAARDINGEN – In Vlaardingen heeft een loodgietersbedrijf voor de tweede keer deze week te maken gehad met een aanslag. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er een grote zwarte pick-up truck opgeblazen, wat tot enorme schade heeft geleid. Naast het loodgietersbedrijf is een woning zwaarbeschadigd geraakt en zelfs het dak van het huis is getroffen door brokstukken van de explosie. Ook een geparkeerde auto liep forse schade op.

De vermoedelijke dader heeft waarschijnlijk de ruit van de auto ingeslagen en daar een explosief in geplaatst. Het resultaat is een ravage in de hele straat, met brokstukken die verspreid liggen. Zelfs de ruiten van het loodgietersbedrijf enkele tientallen meters verderop zijn kapot gemaakt door de kracht van de explosie.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een andere pick-up truck van hetzelfde loodgietersbedrijf opgeblazen. Die stond in een andere wijk in Vlaardingen, aan de Gretha Hofstralaan.

Foto’s: JB Media