Familie maakt zich zorgen om vermiste Lucas (17)

Familie maakt zich zorgen om vermiste Lucas (17)

Geplaatst op 7 april 2023, om 19:28 uur

ARNHEM – Moeder Mirjam uit Arnhem is wanhopig. Haar 17-jarige autistische zoon Lucas is sinds 28 maart vermist uit de instelling in Borculo waar hij woont.

Dit is de tweede keer dat hij is weggelopen. De eerste keer dat hij wegliep was begin maart, en toen belde hij zijn moeder nog anoniem. Maar dit keer krijgt Mirjam helemaal geen contact met hem. Lucas zou in Arnhem rondhangen en is onder meer gezien in de wijk Het Duifje en op de Huissensestraat.

De politie bevestigt de vermissing en vraagt mensen die hem zien om 112 te bellen. Lucas’ verdwijning houdt verband met ruzie in zijn woongroep in Borculo. Hij was ontevreden over zijn kamer en kreeg na zijn eerste verdwijning tijdelijk een nieuwe kamer, maar moest terug naar zijn oude kamer. Dat was voor Lucas reden om weer weg te gaan.

De tiener moet ergens een fiets hebben gepakt in Borculo en is daarmee zestig kilometer naar Arnhem gefietst. Mirjam is bang dat hij in het drugsmilieu zit. Ze heeft bericht gehad dat de zorgovereenkomst met de instelling in Borculo is ontbonden. Mirjam weet niet waar Lucas naartoe moet als hij weer terug is.