Achtervolging eindigt in crash, man rent snelweg op en klimt over geluidswal

Achtervolging eindigt in crash, man rent snelweg op en klimt over geluidswal

Geplaatst op 7 april 2023, om 07:34 uur

BLARICUM – Een achtervolging van een gestolen voertuig is donderdagavond geëindigd in een crash op de A27 bij Blaricum.

Agenten kregen de bestuurder, in een gestolen Lexus, in het vizier ter hoogte van Nieuwegein. De man weigerde te stoppen, dus volgde een achtervolging in de richting van Almere. Hij nam meerdere keren een afslag, om vervolgens weer de snelweg op te rijden.

Crash
Toen de bestuurder opnieuw de afslag probeerde te nemen verloor hij de macht over het stuur en belandde in een weiland langs een sloot. Hij probeerde nog terug te komen op het asfalt, maar toen hij merkte dat dat niet lukte ging hij voor plan B. De man stapte uit, rende de snelweg op en klom aan de overzijde over een geluidswal. Ondanks de inzet van agenten met honden kregen ze de man niet te pakken.

RTV Utrecht meldt dat de man vermoedelijk alleen in de auto zat. Het is niet bekend waar de auto is gestolen, maar volgens de nieuwssite was het voertuig voorzien van Belgische kentekenplaten.

facebook