Hondje opzettelijk gedumpt in ondergrondse vuilcontainer

Hondje opzettelijk gedumpt in ondergrondse vuilcontainer

Geplaatst op 6 april 2023, om 22:25 uur

DEN BOSCH – Medewerker van de afvalstoffendienst waren donderdag bezig de ondergrondse vuilcontainers te legen vlakbij het Pierson college in Den Bosch toen daar ineens een hondje uit een container tevoorschijn sprong. Heel angstig en uitgedroogd.

Medewerkers van de dierenambulance zijn gelijk ter plaatse gegaan en hebben hem met warme dekens in een zwanentas gelegd en zijn met spoed naar de dierenarts gereden. Ondertussen leek hij een beetje bij te komen. Daar heeft het hondje, een reutje, een infuus met vocht toegediend gekregen en is goed nagekeken. Hij heeft verwondingen aan zijn achterpoot en is moe en ontdaan. Hij is nu opgenomen en heeft net een paar hapjes gegeten, valt te lezen op de Facebook post van de dierenambulance. Het hondje maakt het later op de dag iets beter. Hij is opgewarmd, schoongemaakt en heeft wat gegeten. Dit kleintje komt er hopelijk weer helemaal bovenop.

Het diertje was gechipt maar helaas niet geregistreerd. De medewerkers van de dierenambulance zitten vol met vragen: Wat is er gebeurd, en vooral van wie is dit hondje? Feit is dat een hond onmogelijk zelf in zo’n vuilcontainer kan springen. Hij moet hierbij dus hulp gehad hebben. Een eerste buurtonderzoek is gedaan maar daaruit is nog geen antwoord naar voren gekomen.

Foto’s: Dierenambulance Den Bosch