Boete na dodelijk ongeval tijdens lossen keramiekplaten

Boete na dodelijk ongeval tijdens lossen keramiekplaten

Geplaatst op 6 april 2023, om 11:08 uur

DEURNE – Het Openbaar Ministerie heeft een boete van 40.000 euro opgelegd aan het bedrijf Jetstone in het Brabantse Deurne, waar in oktober 2020 een 46-jarige werknemer om het leven kwam tijdens het lossen van keramiekplaten.

Het slachtoffer kwam onder acht zware keramiekplaten terecht, die samen met een transportbok omvielen. Het totale gewicht van de lading was ongeveer 1200 kilo. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Hij werkte er twee jaar.

Volgens het OM had een gele steunpaal in de grond het kantelen van de keramiekplaten kunnen breken. Op het moment van het ongeluk waren er geen palen in de grond geplaatst, aldus het OM. Ook kreeg het personeel onvoldoende instructies over de gevaren tijdens het lossen van de platen. Daarnaast ontbrak het aan toezicht.

Het bedrijf heeft inmiddels meerdere verbeteringen doorgevoerd, waaronder het plaatsen van de benodigde palen op de vaste laad- en losplekken. Nieuwe werkinstructies en procedures zijn doorgevoerd en gedeeld met de natuursteenbranche. Mede door de meewerkende houding van het bedrijf heeft het OM besloten de zaak niet aan de rechtbank voor te leggen.

Door: ANP