Dode man in park in Breda stierf aan natuurlijke dood

Dode man in park in Breda stierf aan natuurlijke dood

Geplaatst op 5 april 2023, om 11:25 uur

BREDA – In het Valkenbergpark in het centrum van Breda werd dinsdagmiddag een overleden man aangetroffen. De politie heeft bevestigd dat de man een natuurlijke dood is gestorven. Een schouw die woensdagochtend is afgerond, heeft dit uitgewezen.

Het lichaam van de man werd gevonden in de bosjes aan de zuidkant van het park, vlakbij het Prins Bernhard Paviljoen waar honderden cadetten wonen. De politie en de Marechaussee waren ter plaatse gekomen omdat niet duidelijk was of de man op het terrein van Defensie lag.

De omgeving werd afgezet met linten en er werd een tent opgezet zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Er werd een DNA-zone afgezet waar alleen twee medewerkers van Forensische Opsporing toegang toe hadden om zoveel mogelijk sporen intact te houden. Een groep mannen stond op afstand toe te kijken en had allemaal hun eigen versie van wat er was gebeurd.

Een student van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) was verbaasd toen hij zijn cadettenkamer opendeed en drie rechercheurs, twee agenten en een Marechaussee voor zijn neus zag staan. Hij pakte meteen zijn telefoon om te bellen.

LEES OOK: Dode gevonden in het park, politie zet omgeving af

Foto’s: Perry Roovers