Beroemde gorilla Bokito uit Diergaarde Blijdorp overleden

Beroemde gorilla Bokito uit Diergaarde Blijdorp overleden

Geplaatst op 5 april 2023, om 15:40 uur

ROTTERDAM– In Diergaarde Blijdorp is de bekende gorilla Bokito op 27-jarige leeftijd overleden. Volgens de dierentuin was zijn overlijden volledig onverwacht.

Afgelopen zondag voelde Bokito zich al niet lekker en op maandag is zijn mest onderzocht en is hij extra in de gaten gehouden. Helaas was er op dinsdag nog geen verbetering te zien. De verzorgers hebben toen besloten om hem verder te onderzoeken en extra vocht toe te dienen onder verdoving. Tijdens deze narcose is Bokito overleden.

De exacte oorzaak van zijn overlijden is nog niet bekend en er wordt verder onderzoek naar gedaan. De gorillagroep in Blijdorp is diep geraakt door het verlies van Bokito en ook de medewerkers, vooral de verzorgers, zijn verslagen.