UPDATE: tweede aanhouding voor dodelijk steekincident Korte Lijnbaan

UPDATE: tweede aanhouding voor dodelijk steekincident Korte Lijnbaan

Geplaatst op 4 april 2023, om 12:31 uur

ROTTERDAM – Woensdag 29 maart is op de Korte Lijnbaan een 22-jarige man uit Helmond neergestoken. Hij raakte dusdanig zwaar gewond dat hij op straat gereanimeerd moest worden. Vervolgens is hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij woensdagavond overleed. In de omgeving is kort na het steekincident een verdachte aangehouden. Maandag 3 april is een tweede verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Het steekincident vond even na 13.00 uur plaats op de Korte Lijnbaan ter hoogte van McDonald’s . De verdachte, die ongeveer een half uurtje na het steekincident werd aangehouden een stuk verderop in het centrum, is een 19-jarige man uit Spijkenisse. De politie doet onderzoek naar het steekincident en de toedracht. In dit onderzoek is maandag 3 april een tweede verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid, zijn exacte rol wordt nog onderzocht. Het gaat om een 18-jarige Rotterdammer.

Het was woensdagmiddag erg druk op de Korte Lijnbaan en veel mensen waren getuige van dit heftige incident. Getuige zijn van zo’n heftige gebeurtenis, kan erg ingrijpend zijn. Ook al ben je niet het slachtoffer, dan nog kun je last hebben van de ervaring. Heeft u behoefte aan nazorg, neem dan contact met slachtofferhulp op.

LEES OOK: Man van 22 jaar die werd neergestoken overleden aan verwondingen