Nieuwe verdachte (29) aangehouden voor aanslag Peter R. de Vries

Nieuwe verdachte (29) aangehouden voor aanslag Peter R. de Vries

Geplaatst op 4 april 2023, om 13:52 uur

VEENHUIZEN – De Landelijke Recherche heeft maandag een 29-jarige Nederlandse man in zijn cel in het Drentse Veenhuizen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

De misdaadverslaggever werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. Met deze aanhouding komt het aantal verdachten in de moordzaak van de misdaadverslaggever op negen.

De man “maakt vermoedelijk deel uit van het crimineel samenwerkingsverband dat zich onder andere bezig heeft gehouden met de moord op De Vries”, denkt het OM. Hij zat al vast omdat hij in 2022 tot vijf jaar cel was veroordeeld voor de handel in harddrugs en vuurwapens. Die straf is nog niet onherroepelijk, aldus het OM.

De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.