De ravage na treinramp Voorschoten in vele foto’s

De ravage na treinramp Voorschoten in vele foto’s

Geplaatst op 4 april 2023, om 15:11 uur

VOORSCHOTEN – In de nacht van maandag op dinsdag is er een intercity ontspoord in Voorschoten door een botsing met kraan wat op het spoor stond vanwege werkzaamheden. Er is één dode gevallen en 30 mensen raakte gewond. Daarvan liggen er 5 mensen in het ziekenhuis Er zaten in totaal 50 mensen in de intercity.

“Een vreselijk ongeval”, zegt burgemeester Nadine Stemerdink zojuist op de persconferentie naar aanleiding van het treinongeluk bij Voorschoten. Daarbij bedankt ze de omwonenden, onder wie een huisarts die in de buurt woont en boer Freek, voor hun hulp. De impact op de samenleving is groot, aldus de burgemeester.

De NS heeft een calamiteitennummer geopend voor betrokkenen en familie van betrokkenen na het treinongeval bij Voorschoten. Zij kunnen hier terecht met vragen over het ongeval en eventueel worden doorverwezen naar hulpdiensten, aldus een woordvoerder. Het nummer is te bereiken via 0800 66 77 888.

Het omgekomen slachtoffer is een medewerker van het bouwbedrijf BAM. Ook de bouwkraan was ook van het bedrijf.

Koning Willem-Alexander was vanochtend in Voorschoten, waar hij een bezoek bracht aan de plek van het treinongeluk. Hij sprak met de burgemeester van Voorschoten en hulpverleners. Daarna liep hij langs het spoor om het treinwrak te zien. De koning vindt dat de hulpverleners fantastisch werk hebben verricht. “Ik ben ongelooflijk blij om te zien hoe snel alle gewonden naar ziekenhuizen zijn gebracht. Ik denk dat we iedereen dankbaar mogen zijn dat ze midden in de nacht paraat stonden.”

Foto’s: Michel van Bergen & ANP