Luchtalarm in meerdere provincies niet afgegaan

Luchtalarm in meerdere provincies niet afgegaan

Geplaatst op 3 april 2023, om 13:50 uur

UTRECHT – In meerdere plaatsen in Nederland is maandag het luchtalarm niet afgegaan. In Utrecht gebeurde dat omdat de centralisten het te druk hadden om de sirene aan te zetten. Er waren meerdere incidenten die belangrijker waren, laat de Veiligheidsregio Utrecht weten.

Het aanzetten van de sirene gebeurt handmatig, om zo zorgvuldig mogelijk te zijn. De veiligheidsregio meldt dat er meerdere incidenten plaatsvonden rond 12.00 uur.

Ook in Limburg ging het niet goed. Daar is door een menselijke fout geen sirenetest uitgevoerd door de meldkamer Brandweer. De Limburgse Veiligheidsregio meldt dat de fout geen gevolgen heeft voor de werking van de sirenes bij een daadwerkelijke ramp of crisis.

De beide veiligheidsregio’s verwachten dat het alarm in mei wel weer normaal afgaat.