Wilde achtervolging eindigt in weiland

Wilde achtervolging eindigt in weiland

Geplaatst op 2 april 2023, om 12:40 uur

WALTERSWALD – Zaterdagavond omstreeks 22:00 uur ontstond er een achtervolging op de Foarwei in Wâlterswâld (Friesland) toen een bestuurder een stopteken negeerde. De politie viel de auto op vanwege de snelheid waarmee deze door het dorp reed.

De bestuurder reed op hoge snelheid door Damwâld naar Broeksterwâld, om vervolgens weer op hoge snelheid terug te rijden naar Damwâld via de Willemstrjitte. Op de Tienewei raakte de bestuurder met de auto van de weg en werd de auto over een sloot heen in een weiland gelanceerd. De 35-jarige bestuurder, een inwoner van de gemeente Dantumadiel, vluchtte uit de gecrashte auto het weiland in, maar kon daar worden aangehouden.

Uit een speekseltest bleek dat de man onder invloed van drugs reed. De bestuurder kwam er zonder ernstig letsel vanaf, maar zijn auto liep zware schade op. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Foto: Instagram/Politie Basisteam NO Fryslân