Duikploegen zoeken drenkelingen in Maas na omslaan bootje

Duikploegen zoeken drenkelingen in Maas na omslaan bootje

Geplaatst op 2 april 2023, om 14:04 uur

MAASTRICHT – Duikploegen zijn zondagmiddag in de Maas in Maastricht aan het zoeken naar drenkelingen, na het omslaan van een bootje op de rivier. Door de sterke stroming van de Maas zijn de drenkelingen een flink stuk afgedreven, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Vermoedelijk zaten er twee mensen op het bootje, aldus de woordvoerder, maar zeker is dat niet. Het bootje sloeg om ter hoogte van de Sluisdijk.

De hulpdiensten sloegen na een eerste melding om 13.10 uur groot alarm. Onder meer een helikopter van de politie en een Duitse traumahelikopter zijn opgeroepen. Ook heeft de brandweer boten ingezet. De helikopters vliegen over het water op zoek naar de drenkelingen.

Door: ANP