FOTO UPDATE 2: Grote brand in appartement boven een restaurant

FOTO UPDATE 2: Grote brand in appartement boven een restaurant

Geplaatst op 1 april 2023, om 19:14 uur

HEERENVEEN – In de bovenruimte van een horecapand in het centrum van de Friese stad Heerenveen heeft zaterdagavond een grote brand gewoed, die inmiddels geblust is. De brandweer is met verschillende eenheden uitgerukt om het vuur in een eetgelegenheid aan het Breedpad te bestrijden.

Eerder ging de veiligheidsregio ervan uit dat de brand in een bewoond appartement boven de eettent woedde, maar dat bleek niet zo te zijn, aldus een woordvoerder. De brand is inmiddels onder controle en de brandweer heeft uitbreiding naar naastgelegen panden weten te voorkomen.

De klanten die aanwezig waren in de eetgelegenheid werden geëvacueerd en de omliggende huizen ontruimd. De vijf bewoners daarvan hebben elders onderdak gevonden om de nacht door te brengen. Twee mensen hebben rook ingeademd, een van hen is naar het ziekenhuis vervoerd, heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio laten weten.

Een NL Alert die werd verstuurd vanwege de flinke rookontwikkeling is inmiddels ingetrokken. Volgens de veiligheidsregio kan het pand als verloren worden beschouwd.

Foto’s: Srfotografie