Voertuig slaat over de kop door overstekende eend

Voertuig slaat over de kop door overstekende eend

Geplaatst op 31 maart 2023, om 19:29 uur

ENKHUIZEN – Op vrijdagmiddag veroorzaakte een overstekende eend een kettingbotsing op de N307 tussen Enkhuizen en Bovenkarspel (Noord-Holland), waarbij zes voertuigen betrokken waren. Twee personen raakten gewond.

Een auto moest plotseling remmen vanwege een overstekende eend, wat leidde tot een kettingbotsing op de weg. Dat meldt Noord Hollands Dagblad. Terwijl de drie voertuigen achter de remmende auto op tijd konden stoppen, slaagden de zes daaropvolgende voertuigen daar niet in. Als gevolg hiervan kwamen twee auto’s op de andere rijbaan terecht. Een van hen raakte zelfs van de weg af en kwam op zijn kop op het asfalt terecht, terwijl de andere auto in de berm naast het fietspad belandde.

Vanwege de ernst van het ongeval werden vier ambulances opgeroepen. Ook de brandweer en de politie werden ingeschakeld. De bestuurster van de over de kop geslagen personenauto is door de brandweer uit haar auto bevrijdt. Twee personen zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak van het incident. De weg zal nog enige tijd volledig zijn afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Inter Visual Studio