Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

Geplaatst op 29 maart 2023, om 11:07 uur

NIJMEGEN – Op woensdagochtend is de brandweer uitgerukt voor een woningbrand op de Zwanenveld aan de 42e straat in Nijmegen. Buurtbewoners hebben de brand gemeld, waarbij er veel rook vrijkwam aan de achterzijde van een hoekwoning.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er sprake was van een uitslaande brand die vanaf de tuin bestreden moest worden. Hiervoor heeft de brandweer een deel van een schutting weggehaald om zo de achterzijde van de woning te kunnen blussen.

De vlammen hebben zich niet verder in de woning kunnen verspreiden en bleven beperkt tot het raam tussen de tuin en de slaapkamer. Echter, de woning heeft wel veel schade opgelopen en is voorlopig niet bewoonbaar. De brandweer is nog bezig om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Foto’s: John Beckmann/Persbureau Heitink