Verdachte gooit vuurwapen uit de auto na schietincident

Verdachte gooit vuurwapen uit de auto na schietincident

Geplaatst op 29 maart 2023, om 21:27 uur

NIJMEGEN – Op de Nassausingel in Nijmegen heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. De verdachte ging er na het incident met de auto vandoor en dumpte onderweg het wapen.

Even na 19:35 uur kwam de melding van het schietincident op de Nassaustraat binnen bij de meldkamer. Wat er ter plekke precies heeft plaatsgevonden is nog onduidelijk. Wel is bekend dat er daadwerkelijk geschoten is en de verdachte er vandoor ging met een auto. Niet veel later werd op de Eerste Walstraat een vuurwapen door de verdachten uit het raam gegooid en werd hij een stukje verderop op de van Berchenstraat klemgereden door de politie.

BTGV
Nadat de verdachte was klemgereden heeft de politie door middel van de Benadering Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) met getrokken vuurwapens de verdachte uit de auto gepraat en aangehouden.

Onderzoek
De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Agenten op straat doen onderzoek naar het vuurwapen wat uit de auto werd gegooid en naar de toedracht van het incident.

Foto’s&Video: Persbureau Heitink