Baby breekt botten door mishandeling, moeder is weer zwanger

Baby breekt botten door mishandeling, moeder is weer zwanger

Geplaatst op 29 maart 2023, om 17:50 uur

BUDEL-SCHOOT – Tijdens de eerste pro-formazitting van een zaak in Budel-Schoot heeft het Openbaar Ministerie (OM) verklaard dat een 36-jarige vrouw ervan wordt verdacht haar half jaar oude dochter gedurende een periode van zes maanden te hebben mishandeld. De baby zou als gevolg van deze mishandelingen een gebroken arm, pols, voet en gebroken ribben hebben opgelopen. De vrouw wordt beschuldigd van poging tot doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Volgens het OM vonden de mishandelingen plaats tussen mei en november 2022, toen het meisje nog geen jaar oud was. De verdachte en haar advocaat waren niet aanwezig tijdens de zitting. De verdachte heeft eerder verklaard geen verklaring te hebben voor de breuken en geeft toe dat ze haar dochter wel eens heeft geschud.

Het OM heeft aangekondigd dat een psycholoog en psychiater onderzoek zullen doen naar de geestelijke toestand van de moeder. Momenteel zit zij vast omdat er sprake kan zijn van vluchtgevaar en kans op herhaling. Opvallend is dat de verdachte op dit moment zwanger is, wat door de officier van justitie werd verklaard tijdens de zitting.

De vader van het kind is ook verdachte in deze zaak. Hij wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de mishandelingen, maar zou volgens het OM geen geweld hebben gebruikt tegen zijn dochter. De zaak zal op 12 juni pro-forma worden voortgezet.