Kleuters vinden cocaïne tijdens pauze bij basisschool en proeven ervan

Kleuters vinden cocaïne tijdens pauze bij basisschool en proeven ervan

Geplaatst op 28 maart 2023, om 17:47 uur

TEGELEN – Vier kinderen van een basisschool in het Limburgse Tegelen hebben vorige week een zakje met restjes cocaïne gevonden en er vervolgens aan geproefd, meldt Hart van Nederland. Volgens een woordvoerder van de politie vonden de kinderen het zakje in de stuiken net buiten de school.

Een medewerker van de school zag dat de kinderen ervan proefde en greep in. De hulpdiensten werden ingeschakeld en de kinderen werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later werden de kinderen in goede gezondheid naar huis gebracht, bevestigt de woordvoerster van de scholenkoepel aan Hart van Nederland na berichtgeving van De Limburger.

School flink geschrokken
Volgens de krant waren het kleuters die van de restjes cocaïne proefden, maar de woordvoerster van de politie kon niet zeggen hoe oud de kinderen zijn. Het voorval deed zich vorige week maandag voor, en diezelfde dag stuurde de school een brief hierover naar de ouders van de leerlingen.

De school organiseerde een bijeenkomst met de ouders, directie en politie. ”Daarmee is wat ons betreft de zaak afgehandeld”, aldus de woordvoerster van de politie. ‘We hebben geen strafbare feiten geconstateerd’.

De school liet aan de krant weten enorm geschokt te zijn. Het zakje lag net buiten het heb van de school en werd daar tijdens de ochtendpauze gevonden.