Beloning van 15.000 euro voor gouden tip moordzaak Ferdi Mathilda

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip moordzaak Ferdi Mathilda

Geplaatst op 28 maart 2023, om 15:08 uur

EINDHOVEN – Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de moord op Ferdi Mathilda. Op 28 november 2019 werd het lichaam van de 31-jarige man uit Boxtel (Noord-Brabant) op een parkeerplaats van een pand aan de Fuutlaan in Eindhoven gevonden. Hij zou met veel geweld om het leven zijn gebracht. De dader is nog niet gevonden, meldt de politie dinsdag.

Bij de plek waar het lichaam van het slachtoffer lag, zijn destijds een mes en een hamer gevonden. De politie deed een buurtonderzoek en er is met mensen uit de omgeving van Mathilda gesproken. Dat heeft vooralsnog niet geleid tot het oplossen van de zaak.

Daarom wordt op 3 en 4 april in de tv-programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant aandacht aan de zaak besteed. Zo wordt de laatste dag van Mathilda gereconstrueerd en worden ook niet eerder vertoonde beelden uitgezonden. Volgens de politie, die momenteel nieuwe opsporingstechnieken op het gebied van DNA-onderzoek in de zaak gebruikt, zijn er mensen die meer weten over zijn dood.

Foto´s & Video: Emergency Response Photographer

Door: ANP