Tientallen auto’s bekrast op auto-evenement Assen

Tientallen auto’s bekrast op auto-evenement Assen

Geplaatst op 27 maart 2023, om 10:39 uur

ASSEN – De politie doet onderzoek naar tientallen vernielingen die zondag zijn aangericht op een autoshow op het TT-circuit in Assen. Onbekenden hebben daar auto’s bekrast, water in tanks gegoten en wielbouten losgedraaid.

Volgens Ronald van den Broek, directeur van organisator 402 automotive, hebben enkele tientallen auto’s schade opgelopen. Bij de politie waren maandag negentien aangiftes gedaan, maar de politie denkt dat dit aantal nog kan oplopen en heeft gedupeerden maandag opgeroepen om aangifte te doen. Ook eventuele getuigen en dashcambeelden zijn welkom. Agenten hebben zondag, nadat de eerste vernielingen waren ontdekt, op het terrein in Assen al aangiftes opgenomen.

Op het evenement Hart voor Auto’s waren ongeveer 2500 auto’s te zien volgens de organisatie. Van gewone personenwagens tot zeer dure showauto’s. 402 automotive organiseert dergelijke autoshows al 27 jaar in Nederland, zegt de directeur, maar heeft nog nooit eerder met zulke grootschalige vernielingen te maken gehad. Bij de organisatie is ook geen claim binnengekomen van tegenstanders van autoshows. In het buitenland is wel eens door actiegroepen geprotesteerd, weet Van den Broek.

Door: ANP