Brandende auto ontdekt door boswachter, later blijkt er een overleden persoon achter het stuur te zitten

Brandende auto ontdekt door boswachter, later blijkt er een overleden persoon achter het stuur te zitten

Geplaatst op 25 maart 2023, om 20:45 uur

OISTERWIJK – Luc Roosen, een boswachter van Natuurmonumenten, heeft in het verleden al eens uitgebrande auto’s aangetroffen in het buitengebied. ,,Maar nog nooit eentje met een overleden persoon achter het stuur.” verteld hij tegen het Brabants dagblad.

Aan de Lage Logtsedijk, op grondgebied van de gemeente Oisterwijk maar niet ver van Spoordonk, vond het incident plaats op deze zaterdagochtend. ,,Ik was tegen elf uur aan het rijden in de omgeving van het oude MOB-complex toen ik in de verte een rookpluim zag. Eenmaal ter plekke stond de auto nog in lichterlaaie.”

Door de vlammen was er beperkt zicht, maar nadat de politie arriveerde en het vuur gedoofd was, ontdekten de boswachter en de agenten een gruwelijke situatie: ,,Er zat iemand achter het stuur.”

Roosen durft niet te speculeren over het verhaal achter deze macabere gebeurtenis: ,,De politie is bezig met uitgebreid sporenonderzoek.”

De politie heeft op zaterdagmiddag aangegeven dat er nog geen enkel scenario is uitgesloten. Forensische rechercheurs zijn momenteel bezig met het achterhalen van de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer.

In het buitengebied komt het vaak voor dat er drugsafval wordt achtergelaten. Daarnaast worden gestolen auto’s regelmatig op afgelegen plekken in brand gestoken. ,,Maar iemand erin, dat hoop ik niet meer mee te maken.”

Foto: Toby de Kort