Verwaarloosde honden in beslag genomen

Verwaarloosde honden in beslag genomen

Geplaatst op 24 maart 2023, om 17:29 uur

KRIMPENERWAARD  – Bij een hondeneigenaar in de gemeente Krimpenerwaard heeft de politie met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) drie verwaarloosde honden in beslag genomen. Twee honden zaten met elkaar in een ernstig vervuilde, afgesloten ruimte zonder ventilatie en daglicht, meldt de politie vrijdag. Een andere hond zat in een vervuilde en niet geschikte kennel. Alle drie waren ze vermagerd.

De honden werden gevonden na een melding bij de LID, waarop agenten en een inspecteur het terrein gingen bekijken. De in beslag genomen honden worden ergens anders opgevangen.

De houder krijgt een proces-verbaal. Hoe hoog zijn eventuele boete is of welke straf volgt, is onduidelijk.