’Mayday’: Vliegtuig maakt noodlanding op schiphol

’Mayday’: Vliegtuig maakt noodlanding op schiphol

Geplaatst op 24 maart 2023, om 07:13 uur

AMSTERDAM – Een vrachtvlieguig van DHL heeft donderdagavond een noodlanding gemaakt op Schiphol. Volgens verschillende media zou er rook zijn ontstaan in het vrachtruim van de Airbus A300, waarop de piloten besloten terug te keren naar Schiphol.

Donderdagavond rond 21.37 uur vertrok een vrachtvliegtuig van DHL vanaf Schiphol naar Leipzig. Kort na het opstijgen ontvingen de piloten een melding van rook in het vrachtruim. Op een geluidsopname die in handen is van NH Nieuws, is te horen dat de piloten een ‘mayday-call’ maken via de radio. Het vliegtuig keerde veilig terug naar Schiphol en landde enkele minuten later volgens gegevens van Flightradar24.

Op Twitter zijn beelden te zien van het vliegtuig na de landing. Er rijden verschillende hulpdiensten naar het vliegtuig, waaronder twee crashtenders, de brandweerwagens van Schiphol. Er zijn geen berichten over gewonden bij het incident. Het is op dit moment nog onbekend of het rookalarm werd geactiveerd door een brand of dat het loos alarm was.