Kleine 1000 studentenunits tijdelijk zonder verwarming na gaslek

Kleine 1000 studentenunits tijdelijk zonder verwarming na gaslek

Geplaatst op 24 maart 2023, om 21:42 uur

AMSTERDAM – Bewoners van een kleine duizend studentenunits op Zeeburgereiland in Amsterdam zitten naar verwachting tot zeker zaterdagochtend zonder verwarming na een gaslek. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Liander. De bewoners is geadviseerd hun huis warm te houden door deuren, ramen en gordijnen te sluiten.

Rond 11.00 uur vrijdagochtend werd bij graafwerkzaamheden op Zeeburgereiland een gasleiding beschadigd. Uit het gat van de hogedrukleiding ontsnapte aardgas, waarna uit veiligheidsoverwegingen een aantal mensen tijdelijk werd geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt.

Monteurs van Liander sloten de kapotte leiding af, zodat er geen gas meer vrijkomt. De bewoners konden weer veilig terugkeren naar hun huis, maar de herstelwerkzaamheden aan de kapotte gasleiding duren naar verwachting tot zeker zaterdagochtend.

Door: ANP