Drietal aangehouden tijdens routinecontrole, 36 katalysatoren in de sloot gegooid

Drietal aangehouden tijdens routinecontrole, 36 katalysatoren in de sloot gegooid

Geplaatst op 21 maart 2023, om 18:50 uur

HETEREN – Tijdens een routinecontrole in Heteren heeft de politie dinsdagochtend een grote hoeveelheid katalysatoren aangetroffen.

Toen de auto stopte, zette de bestuurder het op een lopen. De agent, die alleen surveilleerde, kreeg ondersteuning van zijn collega’s waardoor hij de 25-jarige bestuurder kon aanhouden. In de auto zaten ook nog twee andere personen die, tijdens de poging van de bestuurder om te vluchten, de katalysatoren in het water gooide en ook probeerde te vluchten. De twee mannen (25 en 47) werden later ook in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

In totaal zijn er 36 katalysatoren in het water aangetroffen. Katalysatoren zijn veel geld waard door de edelmetalen die erin zitten. Deze zijn dan ook vermoedelijk van diefstal afkomstig. Het onderzoek naar de in beslag genomen katalysatoren en de mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats loopt.

Foto: Politie Overbetuwe