Dertig tips over ‘Bolle Jos’ na uitloven beloning 200.000 euro

Dertig tips over ‘Bolle Jos’ na uitloven beloning 200.000 euro

Geplaatst op 21 maart 2023, om 21:20 uur

HILVERSUM – Bij de politie zijn dertig tips binnengekomen over de internationaal gezochte Jos Leijdekkers, ook wel bekend als Bolle Jos, nadat het Openbaar Ministerie een week eerder een beloning van 200.000 euro had uitgeloofd voor de gouden tip. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.

“De recherche is nog bezig met het nalopen van die tips”, zei presentatrice Anniko van Santen. Bolle Jos wordt verdacht van grootschalige handel, import en export van cocaïne. Ook zou hij betrokken zijn bij de verdwijning en de dood van Naima Jillal. De vrouw verdween in oktober 2019 nadat ze in Amsterdam in een auto was gestapt.

De opsporingsdiensten denken dat de man al langere tijd niet meer in Nederland verblijft. Hij staat op de Nationale Opsporingslijst en op de Europese lijst met 93 meest gezochte criminelen.