Jongen verdacht van slaan FC Groningen-voetballer Jetro Willems

Jongen verdacht van slaan FC Groningen-voetballer Jetro Willems

Geplaatst op 19 maart 2023, om 16:43 uur

GRONINGEN – Een minderjarige jongen is in Groningen aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt tijdens een wedstrijd een speler van FC Groningen te hebben geslagen, meldt de politie zondagmiddag. Jetro Willems kreeg een klap tijdens een handgemeen tussen fans en spelers van de thuisclub. Het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen werd hierop stilgelegd. Ook een andere man is in de Euroborg aangehouden, hij wordt verdacht van mishandeling.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen daar worden verhoord, aldus de politie.

Het duel werd 10 minuten voor tijd stilgelegd door de scheidsrechter. De problemen begonnen toen een toeschouwer het veld wilde betreden. Hij werd tegengehouden waarna in de hoek bij de cornervlag aanhangers van de thuisclub zich dreigend opstelden richting bewakers en fans in een aanpalend vak. Groningen-verdediger Willems stoof richting de zich misdragende fans en kreeg vervolgens een klap. Omdat de situatie dreigde te escaleren, moest scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen naar de kleedkamer sturen. Na een klein kwartier werd het duel hervat.

Door: ANP