Dodelijk slachtoffer van woningbrand is bejaarde man

Dodelijk slachtoffer van woningbrand is bejaarde man

Geplaatst op 19 maart 2023, om 11:00 uur

AMSTERDAM Bij een brand in een benedenwoning aan de Lutmastraat in De Pijp in Amsterdam is zondagochtend een bejaarde man om het leven gekomen. Volgens AT5 vertellen buurtbewoners dat het om een man van ongeveer 85 jaar oud gaat.

Rond 06:50 uur kreeg de brandweer de melding over de brand die in de keuken van het huis was ontstaan. Al snel sloegen de vlammen aan de achterkant uit de woning. Enkele katten die aanwezig waren toen de brand uitbrak, werden opgevangen en meegenomen door de dierenambulance.

Slachtoffer
Volgens buurtbewoners is het slachtoffer een man van ongeveer 85 jaar oud, die samen met zijn vrouw in de benedenwoning woonde. Hij zorgde heel goed voor haar, en het was niet zo van dat je dacht ‘die mensen hebben meer hulp nodig’, maar meer van ‘zo zou ik ook later willen zijn’.

De politie is een onderzoek gestart en kijk onder meer naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Foto ter illustratie