Komende dagen geen uitvaarten na grote brand in crematorium

Komende dagen geen uitvaarten na grote brand in crematorium

Geplaatst op 18 maart 2023, om 15:24 uur

GRONINGEN – Bij een crematorium aan de Hoendiep in de wijk Nieuw-Westin Groningen heeft vrijdagmiddag een brand gewoed. Rond 14:20 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer. Op het moment dat de brand uitbrak was er geen plechtigheid gaande. In het begin van de avond werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

”Het team is erg geschrokken na de gebeurtenis, maar er is volgens protocol gehandeld’, verteld een woordvoerder van de DELA. ”Zaterdag zijn we gestart met het inventariseren hoe groot de schade is, en hoeveel tijd we nodig hebben om alles te herstellen voordat we weer mensen in het pand kunnen ontvangen. De brand is ontstaan door een technisch defect bij de crematieovens.”

De brandweer heeft werkzaamheden moeten verrichten om bij de brandhaard te kunnen komen. Het gebouw bestaat voor het grootste gedeelte uit hout en specifieke isolatiematerialen. Onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is en hoeveel tijd het kost om het te herstellen.

Foto’s: Rick