Politie waarschuwt voor nepagenten die chauffeurs beroven

Politie waarschuwt voor nepagenten die chauffeurs beroven

Geplaatst op 17 maart 2023, om 16:20 uur

VEGHEL – De politie in Noord-Brabant waarschuwt voor criminelen die zich voordoen als nepagenten en slachtoffers beroven. Afgelopen woensdag zijn er volgens de politie in Veghel, Uden en Sint Hubert vijf buitenlandse vrachtwagenchauffeurs onder dreiging beroofd.

De politie meldt dat de slachtoffers vanaf de snelweg worden gevolgd en staande worden gehouden op een provinciale weg of een industriegebied. Zo werd een chauffeur op de Hapseweg in Sint Hubert door een lichtkleurige BMW aan de kant gezet en voor duizenden euro’s bestolen. De twee nepagenten gaven met een bord met daarop ‘Stop Polizei’ het stopteken aan. Ze droegen volgens de politie geen uniformen en hadden een vals politiepasje bij zich. Het slachtoffer werd om drugs en geld gevraagd. Toen de man aangaf geen drugs maar wel geld bij zich te hebben en naar het dichtstbijzijnde politiebureau te willen gaan, werd hij met een wapen bedreigd.

De politie denkt dat de slachtoffers door hetzelfde duo zijn beroofd.