Agent in gezicht gestompt na aanrijding met doorrijding

Agent in gezicht gestompt na aanrijding met doorrijding

Geplaatst op 17 maart 2023, om 11:00 uur

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond werd een politieagent in het gezicht gestompt door een 27-jarige man uit Bergen op Zoom. De verdachte is aangehouden en naar een politiecellencomplex vervoerd. Daar zit hij nog vast voor verhoor.

De aanleiding van dit incident was een aanrijding die op donderdag omstreeks 22.30 uur, gebeurde op de kruising Markiezaatsweg/Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Volgens een getuige reed de veroorzaker van de aanrijding door, terwijl de drie inzittenden van de aangereden auto met onbekend letsel achterbleven op de kruising.

Op aanwijzing van andere getuigen, en een achtergebleven kentekenplaat op de plaats van de aanrijding, troffen agenten even later de auto van de vermoedelijke veroorzaker van de aanrijding aan op de Van Wamelweg. Ook de vermoedelijke bestuurder van de auto werd daar gevonden. Hij is aangehouden en ook overgebracht naar een politiecel. De man uit Bergen op Zoom, zal worden verhoord. Zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek. De aangereden auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Agent gestompt bij opstootje
Op de Van Wamelweg ontstond een opstootje tussen mensen die betrokken waren, of zich betrokken voelden, bij de eerdere aanrijding. Agenten probeerden dit in de kiem te smoren. Een van de vechtersbazen vond het hierop nodig een agent in het gezicht te stompen. Hij doet aangifte van mishandeling. Met een bodycam zijn beelden gemaakt van de mishandeling, deze worden bewaard voor het onderzoek.

Letsel
Over het letsel van de drie inzittenden van de aangereden personenauto is niets bekend. Twee meisjes, een van 19 en een van 16, zijn ter controle meegenomen door de ambulance. De andere passagier, een 13-jarige jongen, ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. Zodra het kan wordt van hen ook een verklaring opgenomen.