Overleden baby die gevonden werd in het water is begraven

Overleden baby die gevonden werd in het water is begraven

Geplaatst op 16 maart 2023, om 16:27 uur

LEKKERKERK – De overleden baby die begin maart werd gevonden in de Lek in Lekkerkerk (Zuid-Holland) is donderdag in besloten kring begraven op de algemene begraafplaats van Lekkerkerk, meldt de gemeente Krimpenerwaard.

“Als gemeente hebben wij met veel aandacht en zorg het meisje een liefdevol afscheid gegeven”, aldus de waarnemend burgemeester van Krimpenerwaard Pauline Bouvy-Koene. Zij gaf de baby de naam Mirjam van Lekkerkerk. “Als voornaam is gekozen voor Mirjam, verwijzend naar de naam die de zus van Mozes had. Ook Mozes werd immers gevonden in een mandje in het riet.”

Ook degene die de baby vond, een aantal politiemensen en polderdichter Jorris Hoste waren bij de uitvaart aanwezig. Die laatste droeg een gedicht op aan het meisje.

Over de identiteit van de baby is nog niks bekend. Agenten proberen uit te zoeken wie de moeder van het meisje is en wat de doodsoorzaak is. Tot dusver ontving de politie dertig tips in deze zaak.

Door: ANP