De tram toeterde nog, maar dat was te laat voor de overstekende 92-jarige man

De tram toeterde nog, maar dat was te laat voor de overstekende 92-jarige man

Geplaatst op 16 maart 2023, om 10:36 uur

IJSSELSTEIN – Nadat het twee dagen stil was op het spoor door een staking van het regionale ov, ging het donderdagochtend rond 09:45 uur gruwelijk mis op een spoorwegovergang bij het winkelcentrum Clinckhoeff in IJsselstein. Een 92-jarige man werd aangereden door een tram en overleed ter plekke. Wat de precieze oorzaak is van het ongeluk, is niet bekend.

Een bloemist, die vlakbij de overgang zijn winkel heeft, verteld dat de tram nog toeterde, maar dat was te laat. Er volgde een harde klap waardoor de voorruit van de tram kapot ging. De voetganger kwam onder de tram terecht en overleed ter plekke. De tram kwam een stuk verderop tot stilstand, ”dit wens je niemand toe” zegt de ondernemer.

In de loop van de middag maakte de politie bekend dat het om een 92-jarige man uit Nieuwegein gaat. ‘Het lijkt om een noodlottig ongeval te gaan. We wensen de familie veel sterkte toe.’

Onbewaakte overweg
Aan beide zijden van de halte Clinkhoeff is een spoorwegovergang. Eén daarvan is is waar auto’s over kunnen rijden en de andere is een kleinere voor voetgangers. De eerste overweg heeft slagbomen, waarschuwingslichten en een overweg bel. De kleine overgang heeft dit niet, maar voetgangers moeten wel zigzaggen tussen felrode hekjes.

Door: ANP