Alleen shovelchauffeur maandag nog vast na demonstraties Den Haag

Alleen shovelchauffeur maandag nog vast na demonstraties Den Haag

Geplaatst op 13 maart 2023, om 10:10 uur

DEN HAAG – Van de circa zevenhonderd mensen die zaterdag werden aangehouden bij twee grote demonstraties in Den Haag zit er maandagochtend nog één vast. Het gaat om de chauffeur van een shovel die bij de boerendemonstratie in het Zuiderpark een afzetting van de politie doorbrak. Zondagmiddag zaten nog vier mensen vast, drie van hen zijn diezelfde dag nog vrijgelaten.

De shovelchauffeur werd zaterdag aangehouden voor vernieling en verzet tegen zijn aanhouding. De shovel is in beslag genomen. Bij de arrestatie van de shovelbestuurder raakten twee agenten lichtgewond. Voor de schade die de shovelchauffeur heeft aangericht, moet hij zelf betalen, zei burgemeester Jan van Zanen van Den Haag eerder al. De chauffeur wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zaterdag werden honderden klimaatactivisten aangehouden bij de demonstratie van Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag. Bij de boerendemonstratie in het Zuiderpark ging het om enkele aanhoudingen.

Foto: Michel van Bergen