Vrouw (77) overlijdt na aanrijding met onder invloed zijnde wandelaars

Vrouw (77) overlijdt na aanrijding met onder invloed zijnde wandelaars

Geplaatst op 12 maart 2023, om 11:49 uur

DIDAM – De vrouw die zaterdagmiddag ernstig gewond raakte bij een val op het fietspand langs de Bievankweg in Didam is zaterdagavond aan haar verwondingen overleden.

Even voor 13.30 uur gebeurde het ongeluk zaterdagmiddag. De vrouw die op haar fiets reed, kwam in aanrijding met twee wandelaars op een bromfietspad. Vanwege de ernst van haar verwondingen werd ze per traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. De twee mannen waren aan het wandelen vanaf de snelweg A18 in de richting van het dorp Didam.

Zij waren onder invloed van alcohol, ,,maar dat wil niet zeggen dat dat de oorzaak is van de aanrijding”, aldus een politiewoordvoerder.

Op zaterdag werden de twee wandelaars die betrokken waren bij het ongeval verhoord door de politie, maar ze zijn inmiddels weer vrijgelaten. Een van hen woont in de gemeente Montferland, terwijl de ander geen vast woonadres heeft en geen Nederlandse nationaliteit heeft.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van Didam en/of de snelweg A18 voor of na het incident, om zich te melden. De politie heeft ook een bericht op Facebook geplaatst waarin ze getuigen oproepen om zich te melden, en dit bericht is al veel gedeeld.