Ravage na plofkraak op geldautomaat

Ravage na plofkraak op geldautomaat

Geplaatst op 12 maart 2023, om 11:20 uur

NIEUW-DORDRECHT – Inwoners van het Drentse dorp Nieuw-Dordrecht, in de gemeente Emmen, zijn zondagochtend rond 04.30 uur opgeschrikt door een plofkraak op een geldautomaat aan de Rietdekkershof. De politie is op zoek naar zeker vier verdachten. Zij zijn in onbekende richting gevlucht.

De omgeving is afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzoekt onder meer wat voor explosief is gebruikt. Ook onderzoekt de EOD of nog meer explosieven bij de geldautomaat liggen. Omwonenden worden tijdelijk opgevangen op een andere locatie.

Of er iets is buitgemaakt, is niet bekend. Dat kan pas onderzocht worden als de situatie veilig is verklaard. Ook de omvang van de schade is nog onduidelijk.

De politie vraagt mensen zich te melden die meer informatie of videobeelden hebben.

Foto: Twitter/evoosterhout